Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

σημαία ή ρακέτα;

κόσμος σε συγκεντρώσεις, πούλμαν που ακολουθούν σαν groupies τους αρχηγούς των κομμάτων, φανατικοί υποστηρικτές σε καφενεία και σε παράθυρα, χαμόγελα στην περιφέρεια από αποτυχημένους βουλευτάδες και γλυψιματίες δημαρχαίους, σημαίες και προηγμένες κάμερες για τα καλύτερα πλάνα. όλα αυτά έχουν μια λογική εξήγηση.. λεφτά σε σκηνοθέτες και παραγωγούς σημαιών (εξαιρετικά οικολογικών-πλαστικών υλικών..), μια υπόσχεση για προαγωγή στη βουλή ή σε κάποιο υπουργείο, πολλές ελπίδες να τους δει ο τοπικός κομματάρχης να στριγγλίζουν και να παρασύρουν άλλους καημένους και να βάλει το παιδί τους στο δημόσιο να ξύνεται άνετα και σε κλιματιζόμενο χώρο. όλα τα καταλαβαίνω. το μόνο που δεν καταλαβαίνω είναι πώς οι πολιτικοί αρχηγοί, και κυρίως οι 2, εξακολουθούν να υποκρίνονται το παραμύθι της καλύτερης ελλάδας, της ελλάδας των έργων, της ελλάδας της ελπίδας, της ελλάδας που μόνη μέσα στην ευρώπη αντιστέκεται σχεδόν εύκολα στην κρίση, μία άλλη ελλάδα για τον καθένα, μία ελλάδα που σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει.
δεν γίνονται έργα, δεν δουλεύει τίποτα σωστά, δεν υπάρχει αντίσταση στην κρίση, τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο, οι τουρίστες φεύγουν ο ένας μετά τον άλλον, οι ληστείες και οι αυτοκτονίες έρχονται στην καθημερινότητα όλων μας. αλλά από την άλλη, όχι, δεν υπάρχει η ελλάδα της ελπίδας, της πράσινης οικονομίας (ας μου πει κάποιος τι σημαίνει αυτό), της μαγικής λύσης των χεριών που χόρτασαν και των στομάτων που ξεχείλισαν. ζούμε σε μια άλλη χώρα και μάλλον το ίδιο θα εξακολουθούμε να κάνουμε, ελπίζοντας μόνο στις προσωπικές μας δυνάμεις, ο καθένας στις δικές του αντοχές.
υ.γ. ας μην μιλήσουμε για αισθητική, ας μην μιλήσουμε για την προσέγγιση του "μέσου πολίτη", ας μην μιλήσουμε για την επικράτηση του στυλ τηλεμάρκετινγκ στα σποτ.. γιατί αν μιλήσουμε γι' αυτά, το πιθανότερο είναι ότι η εμπιστοσύνη σ' αυτούς που μας τα προσφέρουν απλόχερα είναι μας οδηγήσει όλους σε παραλίες και όχι στις κάλπες. τουλάχιστον εκεί ξέρεις ότι το χειρότερο που μπορεί να σε βρει είναι μια ακριβή ξαπλώστρα και ένας χοντρός που παίζει ρακέτες.

1 σχόλιο:

  1. Στο δίλημμα παραλία ή εκλογές έχεις ήδη απαντήσει - όπως γράφει ο αστρο-λόγος στην ιστοσελίδα astronews.net - μεταφέρετε τα εκλογικά σας δικαιώματα στο Παράλιο Άστρος (στμ. το Μόνο Αληθινό Άστρος) και θα έχετε και τα δύο.
    Εκεί λοιπόν, στον ιστορικό τόπο της Β' Εθνοσυνέλευσης, όπου στον τελευταίο εορτασμό εκφώνησε πανηγυρικό λόγο ο γνωστός συγγραφέας και φιλόλογος Νικόλαος Βλαχάκης, είμαι σίγουρος ότι αναθρέφεις με Ελπίδα την σπορά της Επανάστασης!
    Με αγωνιστικούς ασπασμούς
    Κότσιφας

    ΑπάντησηΔιαγραφή