Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Καλή μα ...λίγη!!


Η φετινή Α.Ε.Κ. μας έχει ποτίσει πολλές πίκρες. Το Σάββατο οι κιτρινόμαυροι φαίνονταν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το κύπελλο απέναντι στον ολυμπιακό. Η περσινή απωλεια του πρωταθλήματος στα χαρτιά από τους ερυθρόλευκους αλλά και η παρουσία του Κυργιάκου που είχε καταφέρει να μεταδώσει το πάθος του και στους υπόλοιπους παίκτες έκαναν την όμαδα να φαίνεται στην αρχή αποφασισμένη να φύγει από το γήπεδο τροπαιούχος.
Είναι δεδομένο ότι το ρόστερ της Α.Ε.Κ. είναι πολύ φτωχότερο από του ολυμπιακού. Στο ποδόσφαιρο όμως δε νικάει πάντα αυτός που έχει τους καλύτερους παίκτες. Όταν ο τίτλος κρίνεται σε ένα παιχνίδι μετράει και η "μέρα" που θα βρεθεί η ομάδα, η τύχη αλλά και πόσο θέλει κανείς τον τίτλο. Το Σάββατο η Α.Ε.Κ. και τυχερή ήταν αφού κατάφερε στο 8' να προηγείται 2-0 και σε καλή μέρα και περισσότερο παθιασμένη από τον ολυμπιακό.
Έχασε το κύπελλο όμως για έναν κυρίως λόγο: οι παίκτες της δεν είχαν τη στόφα του νικητή! Το 2-0 δικαιολογείται να γίνει 2-2. Αυτό που δεν δικαιολογείται είναι το 3-2 να γίνει 3-3 με τον Σάχα να βιάζεται να εκτελέσει το αουτ, τον Εντίνιο να παραχωρεί αδικαιολόγητα πλάγιο και στο τέλος να τρώμε το γκολ απο έναν παικτη που έπαιζε με διάσειση και που μάλλον δεν καταλάβαινε και τι έκανε. Αλλά και όταν στην παράταση μετά το 4-4 υπήρχαν 13' και παίζαμε με 2 παίκτες παραπάνω δεν κάναμε ούτε μία ευκαιρία για να τελειώναμε εκεί τον τελικό αφήνοντας το παιχνίδι μοιρολατρικά να πάει στα πεναλτι.
Είναι φανερό ότι υπάρχει τεράστιο έλλειμμα νοοτροπίας νικητή στην ομάδα. Η κατάκτηση του κυπέλλου απέναντι στον ολυμπιακό φάνταζε κάτι τόσο μεγάλο στα μάτια των παικτών της Α.Ε.Κ. που τελικά δεν πιστεψαν ποτέ ότι θα το κατάφερναν (ειδικά μετά την έξοδο του Κυργιάκου).
Σίγουρα χρειαζόμαστε ενίσχυση τη νέα χρονιά(κυρίως στα άκρα) αλλά το κυριότερο που πρέπει να κοιτάξει το τεχνικό τιμ είναι  η δημιουργία νοοτροπίας νικητή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου