Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

5% περισσότερη υποκρισία



5% παρακράτηση της βουλευτικής αποζημίωσης για ένα χρόνο με προορισμό το ταμείο συνοχής. 4,9% πήραν αύξηση (την οποία δεν πήραν οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι) για ένα έτος από το οποίο θα αφαιρεθεί από το μισθό τους το 5%. δηλαδή.. παρακράτηση 0.1%. που σημαίνει, 6 ευρώ λιγότερα το μήνα, 72 το χρόνο. από την άλλη βέβαια υπάρχει η αύξηση της αποζημίωσης για κάθε συμμετοχή σε επιτροπή και αύξηση των εξόδων που δικαιολογούνται για κάθε βουλευτή. που συνεπάγεται τελικά αύξηση μεγάλη, όπως πάντα, η οποία δεν δίνεται στους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους, για 2 έτη. κ αναρωτιόμουν όταν το διάβασα.. γιατί δεν βγήκε σύσσωμη η βουλή να επιδείξει την γενναιοδωρία της προς τον ελληνικό λαό; μήπως τελικά καταλαβαίνουν ότι θα τους πάρουμε με τις πέτρες; η υποκρισία του προέδρου τους που δηλώνει περήφανα το 5% ευτυχώς δεν ακολουθήθηκε από τους υπόλοιπους, πιο πονηρούς, βουλευτές.

να συμφωνήσω ότι τέτοιες αναφορές καταντούν λαϊκίστικες. να συμφωνήσω ότι το να σχολιάζεις τα ακριβά αυτοκίνητα των βουλευτών είναι ανούσια κριτική, να συμφωνήσω ότι τα "χρυσά κουτάλια" και οι αντίστοιχες κατηγορίες λίγα προσφέρουν στην πρόοδο. κανείς δεν περιμένει και στην πραγματικότητα δεν θέλει έναν πεινασμένο βουλευτή, έτοιμο να δεχτεί οποιοδήποτε "δωράκι". τουλάχιστον δίνοντάς του τα πάντα, εξασφαλίζεις την αντικειμενικότητά του. έτσι δεν μας λένε τόσα χρόνια για την ανάγκη οι δημόσιοι λειτουργοί να αμείβονται τόσο καλά ώστε να μην πέφτουν εύκολα θύματα επιχειρηματικών συμφερόντων. τότε, πού στο διάολο είναι τα λεφτά;;;

είναι κρίμα ο λαϊκίστικος σχολιασμός να σχολιάζεται με τόσο αφ υψηλού κριτήρια. όταν ο κόσμος μετρά το δίευρω, θα μετρήσει κ το διχίλιαρο του λειτουργού. απλά και σωστά. κ θα το κατηγορήσει, δεν πρέπει να το επιτρέψει, δεν πρέπει να επιτρέψει την διαιώνιση ενός μοντέλου βουλευτή που δεν συνειδητοποιεί και δεν λέει με τίποτα να δεχτεί ποιος είναι ο εργοδότης του. δεν ξέρω αν ντρέπομαι να το φωνάζω στις συναλλαγές μου με τις δημόσιες υπηρεσίες, αλλά το μόνο που πρέπει να ξεπεράσω είναι αυτήν τη ντροπή και να το φωνάζω προς όλες τις κατευθύνσεις: "Ναι ρε, θα κάνεις αυτό που πρέπει κ θα μ' ακούσεις, γιατί εγώ σε πληρώνω!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου