Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

μήπως τελικά είναι πιο έξυπνος από μας;

με τίποτα, θα έλεγα.. αλλά μήπως να σκεφτούμε καλύτερα τα γιατί και τα πώς των διαρροών από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού;
κουρασμένος, θα φύγω, κάπου είπε για μόνιμη μετακόμιση στην αμερική (θα σας παρατήσω όλους εδώ και θα φύγω να πάω στα ξένα!). όταν μιλάς, κάπως τροποποιείς τη συμπεριφορά σου ανάλογα με το κοινό σου. σε ποιον απευθύνεσαι. κ το κοινό είμαστε εμείς. αλλά εκτός από εμάς είναι κ άλλοι, κάποιοι που δεν τους γνωρίζουμε, κάποιοι που δεν προσπαθούν να δουν πίσω από τις γραμμές, και κάποιοι σαν εμάς που το ψάχνουμε κ μπορεί να βλέπουμε κάτι εντελώς ανυπόστατο, λόγω της άκρατης αλλαζονείας μας να πιστεύουμε ότι τα καταλαβαίνουμε όλα.. (δεν είμαστε κ ο καψής βέβαια...)
το κοινό λοιπόν είναι κ άνθρωποι που ζουν στο πέραμα με 1 ευρώ στην τσέπη, δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τον καφέ τους, για να μην μιλήσουμε για ενοίκια, αυτοκίνητα, ρούχα κ διακοπές, αλλά ψηφίζουν νέα δημοκρατία. κ νομίζουν ότι μπορούν να σκεφτούν πονηρά, να μην τους πιάσουν κώτσους.. κ έρχεται ο ίδιος ο κώτσος να τους πιάσει, με τους συμβούλους του τα τζιμάνια που σκέφτηκαν.."ρε, λες αν τους τρομάξουμε ότι θα φύγει κ ότι βαρέθηκε τον κόσμο που δεν τον καταλαβαίνει κ δεν εκτιμά την προσπάθειά του, μήπως τον παρακαλέσουν να μείνει, δίνοντάς του ένα 45% καθαρό σαν τον ξάστερο ουρανό;"
ο πρωθυπουργός πιθανότατα είναι έρμαιο συμβούλων κουτοπόνηρων, οι οποίοι νομίζουν ότι ο κόσμος εξακολουθεί να ψηφίζει με προσωπικές συμπάθειες. κ ως ένα μεγάλο βαθμό το κάνει. (δεν ψηφίζω μητσοτάκη, δεν ψηφίζω κ φλωράκη, μα ψηφίζω τον αντρέα που 'χει γκόμενα ωραία, λέγαν παλιά..). αλλά δεν πιάνουν τον παλμό. δεν καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος αλλάζει κ μαζί με τον κόσμο αλλάζουν κ αυτοί που αργούν λίγο, που δεν πρόλαβαν το πρώτο δρομολόγιο, αλλά θα μπουν στο επόμενο.. κ τουλάχιστον, πρέπει να σεβαστούν αυτούς που θέλουν κάτι καλύτερο. κ επειδή το θεωρώ απίθανο να το κάνουν, ώρα τους είναι να τους διώξουμε..
ο καραμανλής πρέπει να είναι απίστευτα κουρασμένος, μπαϊλντισμένος ίσως, ο οποίος έχει την περιουσία του, θα πάρει τροφαντή σύνταξη, έχει κάνει τις επενδύσεις του προφανώς, έχει γυναίκα γιατρό (!) που όπως κ να 'ναι, κάπως θα συνεισφέρει, έχει το σπίτι του κοντά στη θάλασσα, έχει δυο παιδιά που θα πρέπει να τα γαλουχήσει τώρα που θα προχωρήσουν σε επόμενες τάξεις στο δημοτικό, έχει κ τα ..χομπι του. κ δεν είναι κουρασμένος.. βαριέται!
βαριέται που ασχολείται με κάτι που δεν τον πολυενδιαφέρει, με κάτι που τον αφήνει κάπως αδιάφορο, με κάτι για το οποίο δεν μπορεί να κάνει τίποτα. δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα δύσκολα, δεν μπορεί να σκεφτεί λύσεις, δεν μπορεί να βάλει σωστούς ανθρώπους να τις σκεφτούν, δεν μπορεί να διαλέξει μεταξύ δυο λύσεων που του προτείνουν. βιάζεται κ ακούει τις κουτοπονηριές που του προτείνουν, οι πιο εύκολες λύσεις, οι πιο τεμπέλικες, αυτές που θα τον βοηθήσουν να τελειώνει γρήγορα με όλα αυτά για να γυρίσει ήρεμος στο σπιτάκι του, να ζήσει μια ζωή που ονειρευόταν πάντα.
ο 'κυρίαρχος' ολυμπιακός, όταν δεν θέλει έναν διαιτητή του ανακοινώνει ότι θα σταματήσει να σφυρίζει τα παιχνίδια του επειδή "δεν μπορεί". απλά τα πράγματα, έχω κ το μαχαίρι, έχω κ το καρπούζι. δεν ήρθε η ώρα και ο 'κυρίαρχος' λαός να ανακοινώσει καθαρά και ξάστερα ότι "φτάνει πια, δεν μπορείς";

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου