Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

δράση.. για αντίδραση;

την ίδρυση νέου κόμματος ανακοίνωσε ο στέφανος μάνος. ξανά. από καραμανλή σε μητσοτάκη, λίγο ταυρός φιλελεύθερος με μια τρύπα στο νερό, μετά πασοκ κ τώρα "δράση". ACTION. οι ξένοι, όσοι ασχοληθούν, θα ενθουσιαστούν με τον τίτλο του κόμματος.. action! αλλά στα ελληνικά, το "δράση" δεν λέει κ τίποτα. μάλλον θα έπρεπε να βρει άλλο όνομα..
δίπλα του ο κοντογιαννόπουλος.. ωχ! άλλη γυριστρούλα. πιο κάτω.. μπουτάρης..
ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ;;; μα πώς;.. ο μπουτάρης δεν ήταν αυτός ο κρασοπατέρας που κατέβηκε ψιλοανεξάρτητος, αλλά πολύ συνασπισμένος κ πήγε να τ' αλλάξει όλα στη θεσσαλονίκη παρα λίγο. το παραλίγο δεν είναι κ τόσο λίγο, αλλά αν είχαν τηρηθεί ελαφρώς διαφορετικές ισορροπίες, ο σπρίντερ με το (πρώην) μουστάκι θα είχε φάει τα μούτρα του.
πώς γίνεται ο μπουτάρης να συνεργάζεται με το μάνο; σε βάζει σε σκέψεις.. ο μάνος είναι ένας τύπος που ότι τον βάλεις να κάνει, θα το κάνει. με μια λογική, εστιασμένος στο στόχο. πες του ας πούμε να πάει να σου παρει καφέ. θα κάνει έρευνα αγοράς και ποιότητας, θα επισκεφτει διερευνητικά πέντε σούπερ μάρκετ, θα διαπιστώσει ότι τον έχουν ακριβό, θα ψάξει τον παραγωγό, θα έρθει σε συμφωνία μαζί του κ θα σου ανακοινώσει (όχι μετά από πολύ καιρό, σε λογικά πλαίσια), ότι ένας μικροπαραγωγός στη βραζιλία που προμηθεύει την illy, θα σου στέλνει κάθε μήνα 350γρ. καφέ, όσα χρειάζεσαι, σε τιμή στο 1/3 που το παίρνεις στο super market, μέσα κ τα μεταφορικά. μ' αρέσει αυτό. αλλά πώς να το πεις ρε μάνο πίσω από την απροσδιόριστη δυσκολία σου να μιλας. σ' ακούω στο ραδιόφωνο (παρεμπιπτόντως, μαζί με τον πάγκαλο..) κ δεν καταλαβαίνω τι λες. σαν τον προαγωγό θέμο. κάτι έχεις να πεις όμως.. αλλά με τον κοντογιαννόπουλο.. γιατί;; γιατί μας το χαλάς;;
ο μπουτάρης όμως.. κ με φέρνει στην πρώτη σκέψη. μήπως αυτή η αλλαγή του μάνου δεν είναι στην πραγματικότητα αλλαγή του μάνου αλλά όλων των άλλων. μήπως ο μάνος είναι ο μόνος που σκέφτεται λογικά κ βλέπει στην πορεία τους άλλους να αλλάζουν κ απλά ψάχνεται μέχρι να βρει το καλύτερο (τον βραζιλιάνο μικροπαραγωγό..). μήπως ο μάνος είναι στα 70 του πιο προοδευτικός, πιο λογικός, πιο ανοιχτόμυαλος από τους δήθεν φρέσκους σπηλιωτόπουλους, μιλένες, λοβέρδους, βαρβιτσιώτηδες, τσίπρες κ διάφορες άλλες τσούπρες; μήπως ρε παιδί μου, λέω, ο κοντογιαννόπουλος είναι απλά το αναγκαίο κακό κ το βασικό θέμα ειναι ο μάνος και ο μπουτάρης; λες να πάρουν κ τον πάγκαλο; τον οποίο δεν ξέρουν (πάλι) τι να τον κάνουν στο πασοκ, όπου ο γιωργάκης θέλει λέει να μην χρησιμοποιήσει τους παλιούς για να δείξει έμπρακτα τη διάθεσή του για ανανέωση..
αν γίνει κ αυτό κ η "δράση" θυμίσει "θωρηκτό", μήπως να το ξανασκεφτούμε κ εμείς; για αντίδραση δεν μιλάμε; για κάτι φρέσκο δεν συζητάμε; για κάτι που δεν είναι απλά 35 χρονών, καβαλάει μηχανή κ λέει όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου