Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

δεν πέφτω από τα σύννεφα - απλά σηκώνω τα χέρια μου ψηλά

μετά από όσα έγιναν πριν 2 χρόνια, με ασύλληπτες απώλειες σε ζωές και εκτάσεις, ο υπουργός μ-γιαννάκης αποφασίζει να κάνει οικονομία και να μην νοικιάσει για όλη την επικίνδυνη περίοδο το σύνολο των ελικοπτέρων που είναι απαραίτητο, αλλά να βλέπει τον καιρό και να αποφασίζει αναλόγως.
σήμερα είναι 16 ιουνίου, υποτίθεται ότι χρειάζονται 14 ελικόπτερα, έχουμε μόνο 3, τα υπόλοιπα μετά τις βροχές, λέει. αν τα νοικιάσουμε όλα για 4 μήνες θα πληρώσουμε 13 εκατομμύρια. αν κόψουμε λίγες μέρες και λίγα ελικόπτερα φαντάζομαι ότι θα γλιτώσουμε 3-4 εκατομμύρια. πριν 2 χρόνια κάηκαν ζωντανοί περίπου 80 άνθρωποι. 4 εκατομμύρια διά 80 και έχουμε 50 χιλιάρικα στο κεφάλι. το πεθαμένο. όσο περίπου κάνει το αυτοκίνητο που οδηγεί ο υπουργός.
ομολογώ ότι το τελευταίο σχόλιο είναι επιπέδου καρατζαφέρη. αλλά ας δούμε την ουσία. ο υπουργός αποφασίζει να κάνει οικονομία παίζοντας κυριολεκτικά με τη φωτιά και τους εμπρηστές, μιλώντας για βροχές και καταιγίδες και το παράλογο του να πληρώνουμε κάτι που δεν χρησιμοποιούμε. κοιτάζω ψηλά τον ουρανό. ήλιος καυτός. νιώθω και δυνατό αέρα στο πρόσωπό μου. τις προηγούμενες μέρες έριξε εδώ που είμαι 3-4 βροχούλες για κανά τέταρτο, μετά είχε δυνατό ήλιο και πολύ αέρα. αυτός δεν είναι ο ιδανικός καιρός για τους εμπρηστές; μήπως ο μ-γιαννάκης βλέπει τον καιρό της πετρούλας;
τι ντροπή και τι αίσχος! η μισή πελοπόννησος είναι καμένη, τα νησιά του ανατολικού αιγαίου έχουν μόνο ελιές πλέον, η εύβοια ξερό τοπίο, η αττική γεμάτη βίλες στα δάση, η βοιωτία, η φθιώτιδα.. και ο υπουργός κάνει οικονομία. πουθενά αλλού, μόνο στα μέτρα προστασίας. χωρίς πυροσβέστες (για την ακρίβεια, πυροσβέστες ειδικού τύπου leasing, τους πληρώνουμε όσο τους χρησιμοποιούμε), χωρίς ελικόπτερα, χωρίς μυαλό και χωρίς τσίπα. και ο αρχηγός εκεί στη ραφήνα να ακούει τον υπουργό του και να γελάει με τις γκάφες του. και μέχρι εκεί, χωρίς να τον πάρει ένα τηλέφωνο να τον διώξει στεγνά, όπως θα καίγονται οι αυλές των σπιτιών και φέτος το καλοκαίρι.

5 σχόλια:

  1. re tha me valeis stous sunergates na mporw kai egw na ksekinaw blogs....
    ante min ertw ekei.....
    fillakia

    dyannopoulos@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μόνη περίπτωση να κινδυνέψει η θέση του μ-γιαννάκη είναι να κάνει καμία ενοχλητική δήλωση εναντίον του πρωθυπουργού. Όσο δεν κάνει κάτι τέτοιο, η αδράνεια κι η ανεπάρκεια συγχωρούνται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μπορώ να θυμηθώ τί ποσοστό πήρε η ΝΔ μετά τις πυρκαγιές. 41% ή θυμάμαι λάθος; και 35% το ΠΑΣΟΚ είναι μπόλικο αν θεωρήσουμε οτί έχει ευθύνη λόγω νομοθεσίας και νοοτροπίας.
    Ακόμη και αν αφήσουμε τους δεύτερους απέξω, αν 4 στους δέκα Έλληνες δεν θεώρησαν ότι το να καεί η μισή Πελοπόννησος και Εύβοια, και η Αρχαία Ολυμπία είναι αιτία να πέσει οποιαδήποτε κυβέρνηση...ντρέπομαι που είμαι Έλληνας.
    Μετά μας φταίνε οι μετανάστες. Καλύτερα η αστυνομία να μαζεύει νεοέλληνες και να μας στέλνει στο Πακιστάν και το Μπαγκλαντές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σύντροφε Άγη,
    μετά την τελευταία συνάντηση με μέλη του εξαντλημένου κινήματός μας διαπίστωσα ότι μας παρακολουθούν αλλά τηρούν μια ανεξήγητη σιωπή. Περιμένω ωστόσο σύντομα ενεργό συμμετοχή.
    Προσωπικά δυσκολεύομαι λίγο να καταχωρίσω τα σχόλια και δεν έχω βρει πως μπορώ να βγάλω και εγώ μια αυτοτελή ανακοίνωση. Περιμένω σχετικές οδηγίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O agis file kotsifa prepei na se kalesei episimws...steile tou to email sou...kai tha sou dwsei ta kleidia tis autonomis ekfrasis opws ekane kai se mena...
    oso gia tous allous pou den miloun katholou....
    ena exw na pw....prwti fora O dimopoulos kai o politis paramenoun siwpiloi
    filakia se olous...

    paraligo na kaei to spiti mou stin Glyfada....
    Dropi kai na tous kaei to spiti sta katharmata pou arxizoun tis fwties...
    se ligo tha xtisoun stin korifi tou imitou kai tou profiti ilia...
    apo monastiri se kaintriki platia tha ekselixti to ekklisaki...
    aisxos kai onudos...
    DY

    ΑπάντησηΔιαγραφή