Τρίτη, 9 Ιουνίου 2009

κατεδάφιση χωρίς αντιπαροχή!

προφανώς ο μοναδικός νικητής είναι ο καρατζαφέρης. όλοι οι άλλοι είναι από λίγο χαμένοι ως πολύ χαμένοι, από λίγο χαμένοι όπως το πασοκ που μπορεί να το καλύψει γιατί νίκησε στα ποσοστά αλλά έχασε 800.000 ψήφους, και πολύ χαμένοι όπως ο συριζα, ο οποίος είναι στα όρια της διάλυσης, φτάνοντας σε επίπεδα ψήφων που σε βουλευτικές εκλογές δύσκολα τον βάζουν στη βουλή. ο καραμανλής όπως ήταν αναμενόμενο έχασε, αλλά όλοι το ήξεραν αυτό από πριν και το κκε προφανώς έχασε, διότι οι ψηφοφόροι του είναι ταγμένοι και δεν είναι υπέρ της αποχής, που σημαίνει ότι η απώλεια ψήφων σε απόλυτους αριθμούς είναι απώλεια μέρους των ψηφοφόρων που άλλες φορές το είχαν προτιμήσει. οι οικολόγοι καλά τα κατάφεραν, χωρίς όμως να χρειάζονται και τρομερές φανφάρες.. σε ευρωεκλογές κ ο λεβέντης, και ο βεργής, ακόμα και ο παπαθεμελής παίρνουν το κατί τις τους..
ένα μεγάλο θέμα είναι γιατί να κερδίσει ο καρατζαφέρης.. υπερδιπλασιάζοντας τις ψήφους που πήρε σε εκλογές με 2.000.000 λιγότερους ψηφοφόρους από την προηγούμενη φορά καθιστά τον καρατζαφέρεη ρυθμιστή, ακόμα κι αν είναι ψήφοι διαμαρτυρίας.. όπως πάει ο καραμανλής, θα αυξήσει τη διαμαρτυρία παρά θα την περιορίσει. ο καρατζαφέρης που διαφήμισε, πληρώνοντας ακριβό τηλεοπτικό χρόνο και με εντατικό ρυθμό, το γεγονός ότι και καλά δεν διαφημίζει το κόμμα του αλλά μόνο αναγγέλει την καταβολή ποσού στο ταμείο φτώχειας.. μα πόσο μαλάκες είναι οι 360000 που τον ψήφισαν δεχόμενοι αυτό το εντελώς ηλίθιο, εντελώς κουτοπόνηρο, εντελώς φτηνό κόλπο; και πόσο μαλάκες είμαστε εμείς που αφήσαμε να ακούγονται τέτοια πράγματα; με το εμείς εννοώ πραγματικά όλους εμάς που γελάσαμε βλέποντάς το, αλλά δεν πιέσαμε κάποιον, το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο, τα κανάλια, το υπουργείο, τον ίδιο τον καρατζαφέρη με απειλές και άλλα να πάψουν πλέον αυτό το γελοίο παιχνίδι. πόσο μαλάκες είμαστε που χαρίζουμε ποσοστά τηλεθέασης σε εκπομπές που προβάλλουν τον άδωνι (μη χέσω) σαν εκπρόσωπο της δυναμικής γενιάς μας. ο άδωνις (μη χέσω), ένας 35αρης παλιοφλώρος, απ' αυτούς που στο σχολείο κράζαμε και σφαλιαρίζαμε, ένα πλουσιόπαιδο βουτυρόπαιδο που έγινε ρυθμιστής με την ανοχή μας. για να μην μιλήσω για τα λοιπά καλόπαιδα του καρατζαφέρη που είναι πιστοί μαθητές του φασίστα πλεύρη και του κρυφοφασίστα λιακόπουλου. έστω ότι είμαι συντηρητικός φίλος της δεξιάς, της λαϊκής δεξιάς του καφενείου και ο καραμανλής με κούρασε, με εκνεύρισε με τις επιλογές του, θύμωσα με το βατοπέδι, με την γιαννάκου, με τον βουλγαράκη και τα 500 ακίνητά του. θα πάω να ψηφίσω καρατζαφέρη; επειδή θα διώξει τους αλβανούς και θα παντρέψει την μέγιστη ιέρεια της αηδίας μανωλίδου; επειδή ο λα.ο.ς πάει όπου φυσάει ο άνεμος και νομίζει ότι ξέχασα τι έλεγε χθες; αν ξέχασα.. καλός μαλάκας είμαι! αν δεν ξέχασα, είμαι ακόμα μεγαλύτερος!!
υ.γ.
καταθέτω πρόταση για κατάργηση των exit poll.. δύο προβλέψεις εντελώς λάθος μέσα σε μια δεκαετία είναι αρκετές. ας πάρει κάποιος την απόφαση.
προτείνω τα κανάλια να γίνουν όλα σταρ. έτσι κι αλλιώς, καλύτερα δεν είναι
πρόσφατα σύντροφος και συνεργάτης του μπλογκ μας πρότεινε να γίνει ανταλλαγή πληθυσμών για ένα εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να στρώσει η χώρα. σε άλλη συζήτηση που είχα, κάποιος πρότεινε ότι πρέπει πρώτα να φτάσουμε σε καθεστώς χούντας για να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα φέρουν την επανάσταση η οποία θα αλλάξει τα πάντα προς το καλύτερο. και στις δύο σκέψεις υπάρχει το στοιχείο του μηδενισμού. σαν ένα δάσος που καίγεται για να ξαναγεννηθεί μόνο του, φρέσκο και δυνατό. το σύνθημα "κάψτε τα όλα" μπορεί να έχει εφαρμογή σήμερα; πραγματικά το λέω. για την ακρίβεια, το θέτω σε συζήτηση. ελπίζοντας να υπάρχει συζήτηση, ειδάλλως βλέπω να το κλείνουμε κι εμείς το μαγαζί πολύ σύντομα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου