Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

ο παλαιοκώστας να πάρει την ολυμπιακή!

απλά αναφέρω δήλωση του καθηγητή βέλτσου, ο οποίος ως εκπρόσωπος του πολέμου κατά της σοβαροφάνειας και αθλιότητας, όπως τελικά γίνεται αντιληπτή κάθε προσπάθεια κάλυψης με μεγάλα λόγια και οργισμένα (και καλά) πρόσωπα υπουργών και γενικών γραμματέων, υπουργείων και σωματείων και συλλόγων και ομοσπονδιών και παπαγάλων, της ανικανότητας, της επικινδυνότητας, της ηλιθιότητας, της έλλειψης πάσας γνώσης, ειδίκευσης, κατάρτισης, όρεξης, οράματος, εργατικότητας.
ο κόσμος το αντιμετωπίζει πλέον με χιούμορ (τι κάνει ο παλαιοκώστας στην ταράτσα; check-out), με χλευασμό (κύριε παλαιοκώστα, ο καραμανλής είμαι.. σας περιμένει το ελικόπτερο), με τρόμο υποθέτω σε πολλές περιπτώσεις, με μια βαθιά επίγνωση ότι το τέλος της πολιτικής αυτής, της πολιτικής των τελευταίων ετών, της πολιτικής του αυτόματου πιλότου, της άνυδρης καταγγελίας, της στείρας αντιπολίτευσης, της φρικιαστικά άχρηστης κυβέρνησης, της αριστεράς που έχασε την ευκαιρία της (ξανά!), της γελοίας ακροδεξιάς, της υπαρκτής μόνο στα προεκλογικά γκάλοπ οικολογίας, της ανάμνησης των μεγάλων ελλήνων (περασμένα μεγαλεία), της συνειδητοποίησης ότι τα τελευταία 2500 χρόνια ακολουθούμε σταθερά βήματα προς τα πίσω.
χαμένες ευκαιρίες όχι μόνο για την αριστερά, αλλά για όλο το πολιτικό σκηνικό και μαζί μ' αυτό για όλη την κοινωνία.. οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα. η πολιτική όπως εκφράζεται από τα κόμματα, από τα κομματάκια, από τα μέσα και από τους συνδικαλιστές, ο θεός να τους κάνει εκπροσώπους των εργατικών κινημάτων, έχει πεθάνει. προ πολλού. κ αυτοί που το έχουν καταλάβει κ το φωνάζουν δεν έχουν ακόμα δυνατή φωνή. αλλά θα δυναμώσει κ θα ακουστεί κ θα γιγαντωθεί κ θα τ' αλλάξει όλα.
μακάρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου