Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

το όσκαρ του καλύτερου γκρινιάρη

μάχη σώμα με σώμα, δήλωση με δήλωση, ανάμεσα σε αποτυχημένους υπουργούς που δεν μετασχηματίστηκαν στη θέση που ήθελαν και σε τηλεοπτικούς βουλευτές που δεν προστέθηκαν στην ατέλειωτη λίστα των υφυπουργών και υπουργών των "μικρών και ευέλικτων" κυβερνητικών σχημάτων.
ο πλέον αποτυχημένος υπουργός υγείας (αν και γι΄ αυτό θα υπάρχουν διαφωνίες και πολλές υποψηφιότητες), ο επαγγελματίας διπλωμάτης καριέρας, ο ανυπέρβλητα φιλόδοξος, αποτυχημένος πρώην αρχηγός ενός αστείου κόμματος, ο καγκελάκιας, σιντριβανάκιας, πεζοδρομιάκιας για άνετη διέλευση μηχανών και αυτοκινήτων, ανήμπορος να πιστέψει ότι δεν έγινε υπουργός εξωτερικών, οικονομίας, περιβάλλοντος, χωροταξίας, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρωθυπουργός μαζί, γκρινιάζει για λεφτά που δεν του δίνουν, για προμηθευτές που τον σαμποτάρουν, για κανάλια που τον πολεμούν και διαστρεβλώνουν αυτά που λέει, για κομμωτές που δεν το κουρεύουν καλά, για ράφτες που χάνουν πόντους, για μανικιουρίστες που ξέχασαν παρανυχίδες, για τον ρεχάγκελ που δεν δοκιμάζει νέους παίκτες (ή μήπως δεν έφτασε εκεί ακόμα;)
αντίπαλος του, όχι άξιος μάλλον αλλά αρκούντως παραθυρόπληκτος, στουντιόφιλος, συμπαρουσιαστής του κωφού αυτιά, ο συνδικαλιστής της αργολίδας με το μουσάκι και το καρό πουκαμισάκι, τζάμπα μάγκας δηλώνει παντού ότι δεν θα ψηφίσει όταν δεν συμφωνεί, ότι τον αποδοκιμάζουν άδικα, ότι στην τιμημένη αργολίδα θα δώσει τα πάντα για έργα που κάπως καταφέρνουν και τόσα χρόνια δεν γίνονταν, αρνούνται να τον υπακούσουν μέχρι να τα υποσχεθεί πάλι για την επόμενη θητεία του.
και μαζί και απέναντι σ' αυτούς, μικροί και μεγάλοι καραγκιόζηδες, ικανοί μόνο να γεμίσουν τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό χρόνο αποτυχημένων γλυψιματίων δημοσιογράφων που ζουν και βασιλεύουν σε ένα παράλληλο σύμπαν που ουδεμία σχέση έχει με όσα συμβαίνουν σ' αυτήν τη χώρα που ούτε μπουρδέλο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού οι κανόνες που ισχύουν σίγουρα δεν φτάνουν ούτε στο παραμικρό δαχτυλάκι των κανόνων που μια έμπειρη τσατσόγρια επιβάλλει στους πελάτες της, όταν σ' αυτό το παράλληλο σύμπαν υπερισχύει αυτός που θα φωνάξει περισσότερες φορές 'εγώ'..

1 σχόλιο:

  1. Όλα αυτά τα βλέπει πια ο κόσμος... Η προσπάθεια της κυβέρνησης να μετακυλήσει τις ευθύνες της δικής της ανικανότητας στην παγκόσμια οικονομική κρίση δεν πείθουν κανέναν...
    Κάτι μου λέει ότι αυτή η κυβέρνηση θα τελειώσει πιο γρήγορα και από την Πετρούλα του star... το θέμα είναι πόσο κακό θα προλάβει να κάνει ακόμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή