Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Πόλεμος στην ΑΕΠΙ

μετά τον καραμανλή, ας ρίξουμε και την ΑΕΠΙ. για όσους δεν γνωρίζουν, η κατάπτυστη ΑΕΠΙ είναι εταιρεία συμφερόντων δισκογραφικών εταιρειών, οι οποίες βλέποντας τις πωλήσεις τους να πέφτουν κάτω του μηδενός και τα καταστήματα που φέρουν προϊόντα τους να κλείνουν το ένα μετά το άλλο, τα ρίχνουν στα εμπορικά. και δεν εννοώ εμπορικά κέντρα. εννοώ εμπορικά καταστήματα. έχεις ένα μαγαζί που πουλάς ρούχα; επειδή η περίοδος είναι τέτοια και εσύ βαράς μύγες το 80% του χρόνου σου στο μαγαζί, βάζεις ραδιόφωνο για να περάσει η ώρα. μπαίνει ο μπράβος της αεπι και σε καταγράφει ως παραβάτη, επειδή η μουσική που ακούς θεωρείται τρόπος προσέλκυσης πελατών και πρέπει να καταβάλεις το αντίστοιχο τίμημα στον δημιουργό. ποιον πελάτη ρε μεγάλε; κοίτα γύρω σου!! όταν έχει δουλειά, αυτά τα μαγαζιά χαμηλώνουν ή κλείνουν τη μουσική επειδή ενοχλεί στις αγορές. δουλεύεις στο σπίτι και δέχεσαι ένα συνεργάτη το μήνα; ακούς μουσική; θα πληρώσεις! και αν δεν θέλεις να πληρώσεις, θα σε πάμε στα δικαστήρια. και εκεί εμείς έχουμε στρατιά δικηγόρων που τους πληρώνουμε έτσι κι αλλιώς, αλλά εσύ θα πρέπει να πληρώσεις ακριβά κάποιον και δεν θα βρεις και λύση, οπότε δώσε τώρα που μπορείς γιατί μετά θα βρεθείς και στη φυλακή!
δεν κάνω πλάκα. δεν είναι για αστεία. ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει δικηγόρους και κόντρα δικηγόρους και παραστάσεις και όλα όσα ακολουθούν και μπαίνει στη διαδικασία να δεχτεί ότι είναι καλύτερο να πληρώσει τη συνδρομή στην αεπι, ή και το πρόστιμο για προηγούμενη χρήση, παρά να τρέχει και να τον τρέχουν. και το θέμα, όπως όλα τ' άλλα, πνίγεται στην απελπισία του κόσμου και στην προσπάθειά του να την βγάλει όσο πιο φτηνά γίνεται. και εκεί ποντάρουν οι καρχαρίες.. πού είσαι ρε συνήγορε του πολίτη; ή μήπως τώρα που είσαι μέσα στο υπουργικό συμβούλιο σνομπάρεις τέτοιες υποθέσεις.
τα εμπορικά καταστήματα πληρώνουν φπα, φόρο εισοδήματος, λογιστές, περαιώσεις, αυξημένα δημοτικά τέλη, εμπορικούς συλλόγους, επιμελητήρια, ασφαλιστικές, τεβε, ικα, έξτρα εισφορές, πληρώνουν την κρίση, πληρώνουν υπεραξία (σύντομα κι αλλα γι' αυτό), πληρώνουν χωρίς να βγάζουν. θα πληρώνουν τώρα και στους νταβατζήδες των δισκογραφικών. και κανείς από τους παραπάνω δεν εμφανίζεται για να τους προστατέψει από κάθε είδους κοράκι που πέφτει να ξεσκίσει τις διαλυμένες σάρκες των εμπόρων. η έλλειψη τσίπας, η απουσία κάθε ντροπής, η εκβιαστική εισβολή του πάσα ένα που στηρίζεται σε έναν εντελώς ασαφή και παρωχημένο νόμο και τον ερμηνεύει κατά το συμφέρον του πρέπει να καταπολεμηθεί. η πτώση στις πωλήσεις τους τιμώρησε, αλλά τους εξυπηρέτησε στη νέα εισφοροεπιδρομή. δεν θα περάσει όμως αυτό. οι κάθε είδους νταβατζήδες (πού είναι άραγε ο χοντρός εχθρός τους; - αν ξανακούσω για την ευαισθησία του οικογενειάρχη που τα παράτησε όλα για να στηρίξει την οικογένειά του, αλήθεια σας λέω, θα ρίξω βόμβα!) πρέπει να βρουν μπροστά τους συντονισμένη αντίδραση. ξεκινώντας από τα χαμηλά, από εδώ και βλέπουμε

2 σχόλια:

  1. Σιγά τους ραδιοφωνικούς σταθμούς...
    Έχουν γίνει σαν την τηλεόραση - κάνεις ζάπιγκ και δεν υπάρχει τίποτα να ακούσεις.
    Τί επιτρέπεται τέλος πάντων;
    Κλασσική μουσική; προπολεμικά τζαζ, μπαλάντες, δημοτικά και ρεμπέτικα; τα πνευματικά δικαιώματα ισχύουν και γι αυτά;
    Αν όχι τότε το πρόβλημα λύνεται
    Αν ναι πράγματι χρειάζεται κάποια αντίσταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το 99% των ελλήνων καλλιτεχνών (τραγουδιστών, συνθετών, στιχουργών, μουσικών, παραγωγών και όλων όσων εμπλέκονται στη διαδικασία) εκπροσωπείται από την ΑΕΠΙ. η εταιρεία επίσης εκπροσωπεί στην ελλάδα ξένες εταιρείες που εκπροσωπούν με τη σειρά τους το 99% των κατά τόπους καλλιτεχνών.
    πρώτον, το 99% είναι απολύτως ύποπτο.
    δεύτερον, το 1% μου φαίνεται ακόμα πιο ύποπτο. πιθανώς θα ακολουθούν ισόβια δεσμά αν παίξεις αυτό το 1% - αν μάλιστα προτιμήσεις προπολεμικά, μεσοπολεμικά, μεταπολεμικά, αλλά και επαναστατικά δημοτικά και ρεμπέτικα που υονούν πάσης φύσεως απόκλιση από το κατεστημένο, σε βλέπω κρεμασμένο παραδειγματικά και ανάποδα στην πλατεία συντάγματος, να τιμωρείσαι ως εχθρός της κοινωνίας!

    "Θέλω 10.000.000 ευρώ γιατί πηδήξατε τη γυναίκα μου"
    "Μα τι λέτε κύριε, δεν τη πήδηξα"
    "Εδώ δίπλα ήταν, να την πηδάγατε"

    άντε να αποδείξεις το δίκαιο των ισχυρισμών και των δικαιωμάτων σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή